Stoepkrijt

stoepkrijt Heemraadssingel

Stoepkrijt Heemraadssingel

Afgelopen maanden is het drukker dan gewoonlijk op de Singel. Er zijn ook kleine kunstenaars aan het werk. Met stoepkrijt, dat inspireerde mij tot het bedenken van een grafische techniek voor stoepkrijt.  Ik had nog een heel emmertje met Bolognese krijt staan, wit poeder wat ik doorgaans gebruik om door de drukinkt te mengen om de inkt stugger te maken, korter heet dat officieel in het vakjargon. Door dit krijtpoeder aan te lengen met water krijg je een papje, dat je met een zachte roller over de stoep kunt aanbrengen.

Het werkt als volgt:

Men make een papje van krijt.

Men voege daar wat schoolverf op waterbasis aan toe.

Men giete dat in een verfbakje voor latex.

Men brenge de verf op een zachte roller aan.

Men legge het sjabloon op de stoep en rolle de verf over het sjabloon.

Door het sjabloon te verplaatsen kan je een herhalend patroon maken. Details kan je later met krijtjes aanbrengen.

Ik heb van Dorine de Vos sponsorgeld gekregen om op de Singel reclame voor mijn project te maken.

Mijn plan is om “wild” te gaan krijten. Dus als je me van de zomer met emmertjes, bakjes en rollers bezig ziet op de Singel ben ik illegaal reclame aan het maken… ssst, doe net of je me niet ziet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.