Borduren

 

Toen een klant, een kunsthistorica, op mijn atelier kwam en het borduurwerk in mijn boek zag, werd zij gelijk enthousiast. Zij werkt aan de universiteit van Gent, waar zij oude manuscripten bestudeerd. En zij vertelde mij, dat sommige van de Middeleeuwse manuscripten met borduurwerk zijn gerestaureerd en er dan ook “met de afbeelding mee” wordt geborduurd. Het borduren had ik al eerder in mijn werk toegepast, maar dan met drukken op stof en als toegevoegde merkjes. Mijn vader heeft mij, naast dat hij mij inwijdde in de verschillende druktechnieken, leren borduren. Hij heeft een paar wandkleden gemaakt met borduursel. De toepassing van borduursel in mijn prenten is nieuw net als de manier waarop ik geborduurd heb: machinaal en op papier. In het Wijkpaleis waar mijn atelier gevestigd is vindt eens in de 14 dagen een textiel repair café plaats.
Daar heb ik van mijn buurvrouw van het atelier, Nathalie Comans geleerd om de naaimachine te bedienen; een bijzondere machine, eentje die kan borduren. Vol enthousiasme maak ik nu meters op die machine. 

Borduursel dat mijn vader Go de Kroon voor mij maakte.
Borduursel in een Middeleeuws Manuscript
Het borduren met de machine.
borduursel in mijn boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.